Palacsinta: ezt tényleg beleteszik?

2017. augusztus 22.   0 hozzászólás

Ha imádod a palacsintát, de kicsit kezded már unni a megszokott ízvilágot, akkor van egy szuper tippünk, hogyan bolondíthatod meg kedvenc ételedet. Ne feledd, a palacsintarajongók barátja, az alma. 🙂

 


Ez az az étel, amit ugyan nem lehet megunni, de néha mégis érdemes új színt vinni a megszokott túrós-lekváros-kakaós palacsinták világába.

Az alma remek választás a palacsinta ízesítésére, hiszen kellemesen lágyítja és könnyeddé teszi. Nézzük képről képre, hogyan készül a gyermekek kedvence!

Várunk a Világszép.hu YouTube csatornáján! 📽 Feliratkozás: ITT és nem maradsz le legfrissebb videóinkról ✏️

Hozzávalók:

1 ek olaj, ez a sütéshez szükséges

1 csésze vagy 2,5 dl tej

pici só

1 csomag vaníliás cukor

2 tojás

2 ek cukor

1 csésze liszt

2 db nagy alma

Így készítsd el!

A tojás sárgáját a vaníliás cukorra, sóval és cukorral jól kikavarjuk. Majd fokozatosan hozzáadagoljuk a lisztet és a tejet , majd a masszát csomómentesre keverjük. Ezután beleönthetjük a lereszelt almát.

Közben a tojásfehérjét  verjük habbá. Most következhet a sütés. A serpenyőt kenjük ki olajjal, majd ha elég meleg, akkor 2 evőkanál masszát helyezzünk a közepébe és kanállal egyengessük formára. Közepes lángon süssük a palacsintákat, majd mikor kis buborékok jelennek meg a palacsintán, fordítsuk át a másik oldalára. A serpenyő olajozását a palacsinták sütése közben ismételgessük.

Tipp!

Az elkészült palacsinta mellé kínálhatunk friss gyümölcsöket tejszínhabbal. 😉

Jó étvágyat!

Kreatív munkatárs: Gombás Viktória

 



Kapcsolódó blog bejegyzések:


Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Világszép

Csodás tájak, helyszínek, úti tippek, meghökkentő szokások, gasztronómiai furcsaságok. Elfeledett események, történelmi furcsaságok, hírességek eltitkolt históriája. Kitekintő a világra saját tapasztalat alapján. Hibák, amiket neked már nem kell elkövetned!

Világszép - Youtube Világszép



Planet Travel
 

Gmedia   Gmedia