Utazás


Az elrejtett kastély meglepő titka

2017. április 17.   4 hozzászólás
Az elrejtett kastély meglepő titka

A környéken való bolyongásunk során véletlenül akadtunk Füzérradvány nevezetességére. A tipikus, kastélyban végződő csodás fasor látványa már sokat sejtető volt, de magunk sem gondoltuk volna milyen élmények várnak még ránk.

Bővebben

Róma, a megunhatatlan

2017. március 29.   0 hozzászólás
Róma, a megunhatatlan

Róma nemcsak, hogy örök, de egyben az egyik legizgalmasabb város is, ahol jártunk. A kisfilmben a Vatikán és a Colosseum nyújtotta élményektől képedtünk el.

Bővebben

A Navagio-öböl sötét titka

2017. február 23.   0 hozzászólás
A Navagio-öböl sötét titka

Ki ne találkozott volna ezzel a gyönyörű, a napfénytől fehéren vakító, tengervízbe szakadó szikla képével? Sok embert vonz ez az öböl és joggal, de bizonyos helyzetekben nem árt az óvatosság.

Bővebben

Akik életüket adták Panamáért

2017. február 16.   2 hozzászólás
Akik életüket adták Panamáért

Panama a Boquete hegy lábánál fekszik és a földrajzi atlaszt fellapozva egy S betűt formázó közép-amerikai országot pillanthatunk meg. Panama tanúja volt a 20. század egyik legnagyobb vállalkozásának. De mi köze ehhez két magyarnak?

Bővebben

Az Entek támadása

2017. február 13.   0 hozzászólás
Az Entek támadása

A toszkán táj jellegzetes képéhez elengedhetetlen az olajfák látványa, melyekkel lépten nyomon találkozhatunk. Ezek mellett a fák mellett azonban nem lehet csak úgy elmenni, mert ősi hangulatot árasztanak. Megállt az idő egy pillanatra miközben az elképesztően gyönyörű olajfákat bámultam!

Bővebben

Ahol II. Erzsébet királynő feltöltődik

2017. február 10.   1 hozzászólás
Ahol II. Erzsébet királynő feltöltődik

Az ezer éven át épített kastély ma is csodálatra méltó és a most 65 éves uralkodását - zafírjubileumát - ünneplő II. Erzsébet, ha csak teheti, a windsori kastélyban tartózkodik, amely a legnagyobb ma is lakott kastély a világon. Most azonban megismerhetjük más oldaláról is. A cikkből kiderül a királynő néhány titkos jele!

 

Bővebben

Meglepő COMING OUT már a 17. században!

2017. február 08.   0 hozzászólás
Meglepő COMING OUT már a 17. században!

Eugen von Savoyen herceg vagy ahogy mi emlegetjük Savoyai Jenő, Párizsban látta meg a napvilágot 1663-ban. Ekkor még nem gondolta senki, hogy a kis Eugène-François de Savoie-Carignano milyen páratlan és regénybe illő pályát fog magáénak tudni. Gazdagságán csak az unalmasnak cseppet sem tekinthető életútja tett túl. De mi volt az, amivel mindig felborzolta a kedélyeket?

Bővebben

Izland, híd az idő felett

2017. január 19.   0 hozzászólás
Izland, híd az idő felett

Izland az egyik legszebb úti cél, amit csak választhatunk, ám ezzel a vággyal nem vagyunk egyedül. Időben kell lépnünk, ha a vikingek szigetére látogatást tervezünk, hiszen a júliusi-augusztusi időszakban a sziget korlátozott szállásai telítődnek.

Bővebben

Taormina és Giardini Naxos

2016. október 23.   0 hozzászólás
Taormina és Giardini Naxos

Szerző: Kovács Attila

Dél-Olaszország nagy része – de különösen Szicília – szinte már-már olyan, mintha az istenek hagyták volna az emberiségre, s ez talán nem is véletlen. Archaikus hangulatú, vidéki panorámája, évezredes városai, a földművelésen alapuló gazdasága, a misztikus időkben gyökerező kultúrája és ősi történelme minderre predesztinálják.

Bővebben

Könnycsepp az óceánban, ez Srí Lanka

2016. szeptember 26.   0 hozzászólás
Könnycsepp az óceánban, ez Srí Lanka

Sok utazó úgy érzi, hogy neki már nem lehet újat mutatni, mert bejárta a világ elképesztő helyszíneit és velük telítve érzi már kultúr-tárának tarsolyát. Léteznek azonban kevésbé ismert, ám mégis a világ csodáival felérő emberkéz és természet együttes alkotó erejének köszönhető látnivalók. Ilyen a könnycsepp alakú Srí Lanka is!

Bővebben

Csoda és ámulat Lembergben

2016. szeptember 19.   0 hozzászólás
Csoda és ámulat Lembergben

Egy elképesztően szép és kulturálisan gazdag városban jártunk, ahol nem mindennapi meglepetás várt ránk. Nézzük mit nyújt a mit sem sejtő utazónak Lemberg, az ukránok Lviv-je.

Bővebben

Nahát! Ők is a vikingek rokonai

2016. augusztus 16.   0 hozzászólás
Nahát! Ők is a vikingek rokonai

Előzmény: Izland: Észak Atlanisza

A viking bölcsőtől napjainkig

Aki Észak Atlantiszára látogat, annak időnként nehéz lesz megkülönböztetni a valóságot a mesétől. Ha Izland életébe szeretnénk bepillantást nyerni, akkor megszédülünk a szédítő szakadékokat fizikai és szellemi értelemben is átívelő egyediségei láttán. Az első letelepülőket a szabadság teljes érzése keríthette hatalmába.

Bővebben

Minek hívjuk mi a szirti macskát?

2016. július 27.   0 hozzászólás
Minek hívjuk mi a szirti macskát?

A szurikáta szó szuahéli nyelven, ami Kelet-Afrikában beszélt nyelv és 130 millióan használják, szirti macskát jelent. Az ellenállhatatlan külsejű, aranyos kis mini ragadozók Afrika déli részén élnek, főleg az Orange folyó vidékén.

Bővebben

9+1 tipp, ha elveszne a bőröndöd

2016. július 07.   0 hozzászólás
9+1 tipp, ha elveszne a bőröndöd

Eljött a nap és elkezdődhet a nagyszerű nyaralás? Már tervezed az első látnivalót, amikor...kiderül, hogy elveszett a csomagod?!
Semmi baj! Itt 9 +1 dolog amit ha a kézipoggyászodba beteszel, túléled ezt a pár napot.

Bővebben

Izland: Észak Atlantisza

2016. július 06.   0 hozzászólás
Izland: Észak Atlantisza

Mindig foglalkoztatott a világ különleges országainak a megismerése, a lélektana, s mivel minden ország egyedi, így az izlandi utazás testet-lelket erősítő, és egész életre szóló nyereség marad. 

Bővebben

Világszép

Csodás tájak, helyszínek, úti tippek, meghökkentő szokások, gasztronómiai furcsaságok. Elfeledett események, történelmi furcsaságok, hírességek eltitkolt históriája. Kitekintő a világra saját tapasztalat alapján. Hibák, amiket neked már nem kell elkövetned!

Világszép - Youtube VilágszépPlanet Travel

Gmedia   Gmedia