Utazás


Izland, híd az idő felett

2017. november 16.   0 hozzászólás
 Izland, híd az idő felett

Izland az egyik legszebb úti cél, amit csak választhatunk, ám ezzel a vággyal nem vagyunk egyedül. Időben kell lépnünk, ha a vikingek szigetére látogatást tervezünk, hiszen a júliusi-augusztusi időszakban a sziget megtelik!

Bővebben

Az elrejtett kastély meglepő titka

2017. november 02.   4 hozzászólás
Az elrejtett kastély meglepő titka

A környéken való bolyongásunk során véletlenül akadtunk Füzérradvány elrejtett nevezetességére. A tipikus, kastélyban végződő csodás fasor látványa már sokat sejtető volt, de magunk sem gondoltuk volna milyen élmények várnak még ránk.

Bővebben

Új-Zéland, ahol ez a karácsonyfa!

2017. október 27.   0 hozzászólás
Új-Zéland, ahol ez a karácsonyfa!

Az üzletek már javában készülnek a karácsonyi forgatagra és szebbnél szebb díszeket, kiegészítőket kínálnak, melyek majd csodásan mutatnak a karácsonyfánkon. Van egy ország, ahol egyedi módja van a fa választásának! Színében passzol a karácsonyi hangulathoz, de miért épp ez lett az ünnepi fa?

Bővebben

9+1 tipp, ha elveszne a bőröndöd

2017. október 25.   0 hozzászólás
9+1 tipp, ha elveszne a bőröndöd

Eljött a nap és elkezdődhet a nagyszerű nyaralás? Már tervezed az első látnivalót, amikor...kiderül, hogy elveszett a csomagod?!
Semmi baj! Itt 9 +1 dolog amit ha a kézipoggyászodba beteszel, túléled ezt a pár napot.

Bővebben

Ahol II. Erzsébet királynő feltöltődik

2017. szeptember 28.   1 hozzászólás
Ahol II. Erzsébet királynő feltöltődik

Az ezer éven át épített kastély ma is csodálatra méltó és a most 65 éves uralkodását - zafírjubileumát - ünneplő II. Erzsébet, ha csak teheti, a windsori kastélyban tartózkodik, amely a legnagyobb ma is lakott kastély a világon. Most azonban megismerhetjük más oldaláról is. A cikkből kiderül a királynő néhány titkos jele!

 

Bővebben

Az igazi Kincses Sziget titka

2017. szeptember 22.   0 hozzászólás
Az igazi Kincses Sziget titka

A drágakövek az őskorban még csak egyzserű, színes kövek voltak. De biztosan misztikum és mágia övezte őket, úgy, mint manapság Srí Lankán, ahol puszta kézzel kaparják ki a zafírt a földből.

Bővebben

Minek hívjuk mi a szirti macskát?

2017. augusztus 12.   0 hozzászólás
Minek hívjuk mi a szirti macskát?

A szurikáta szó szuahéli nyelven, ami Kelet-Afrikában beszélt nyelv és 130 millióan használják, szirti macskát jelent. Az ellenállhatatlan külsejű, aranyos kis mini ragadozók Afrika déli részén élnek, főleg az Orange folyó vidékén.

Bővebben

Könnycsepp az óceánban, ez Srí Lanka

2017. július 13.   0 hozzászólás
Könnycsepp az óceánban, ez Srí Lanka

Sok utazó úgy érzi, hogy neki már nem lehet újat mutatni, mert bejárta a világ elképesztő helyszíneit és velük telítve érzi már kultúr-tárának tarsolyát. Léteznek azonban kevésbé ismert, ám mégis a világ csodáival felérő emberkéz és természet együttes alkotó erejének köszönhető látnivalók. Ilyen a könnycsepp alakú Srí Lanka is!

Bővebben

Izland: Észak Atlantisza

2017. május 12.   0 hozzászólás
Izland: Észak Atlantisza

Mindig foglalkoztatott a világ különleges országainak a megismerése, a lélektana, s mivel minden ország egyedi, így az izlandi utazás testet-lelket erősítő, és egész életre szóló nyereség marad. 

Bővebben

Róma, a megunhatatlan

2017. március 29.   0 hozzászólás
Róma, a megunhatatlan

Róma nemcsak, hogy örök, de egyben az egyik legizgalmasabb város is, ahol jártunk. A kisfilmben a Vatikán és a Colosseum nyújtotta élményektől képedtünk el.

Bővebben

Taormina és Giardini Naxos

2016. október 23.   0 hozzászólás
Taormina és Giardini Naxos

Szerző: Kovács Attila

Dél-Olaszország nagy része – de különösen Szicília – szinte már-már olyan, mintha az istenek hagyták volna az emberiségre, s ez talán nem is véletlen. Archaikus hangulatú, vidéki panorámája, évezredes városai, a földművelésen alapuló gazdasága, a misztikus időkben gyökerező kultúrája és ősi történelme minderre predesztinálják.

Bővebben

Világszép

Csodás tájak, helyszínek, úti tippek, meghökkentő szokások, gasztronómiai furcsaságok. Elfeledett események, történelmi furcsaságok, hírességek eltitkolt históriája. Kitekintő a világra saját tapasztalat alapján. Hibák, amiket neked már nem kell elkövetned!

Világszép - Youtube VilágszépPlanet Travel

Gmedia   Gmedia