Gasztronómia


A portói bor cseles csapdája

2018. február 13.   0 hozzászólás
A portói bor cseles csapdája

Portóban minden a bor körül forog. Itthon is sokat hallani az igazi portóiról, így izgalmas élménynek ígérkezett az egyik leghíresebb pincészet meglátogatása. De  hogyan kerül a képbe II. Erzsébet királynő?

Bővebben

Hihetetlen! De ennek a kávé neve: Reviczky Gábor

2017. december 12.   0 hozzászólás
Hihetetlen!  De ennek a kávé neve: Reviczky Gábor

Reviczky Gábor színművész régóta a minőségi kávézás hazai nagykövete, aki él-hal a finom pörkölésű, tökéletes kávéért. Arra azonban még ő maga sem számított, hogy a magyar kávéforgalmazó, akivel hosszú idő óta dolgoznak a legkiválóbb ízharmónia megalkotásán, meglepetésként róla nevezi el legújabb kávéját. Kóstoltuk a Revicky Gábor kávét és nagyon kellemes aromájú volt!

Bővebben

5 konyhai növény, amiről azt hiszed ismered

2017. december 07.   0 hozzászólás
5 konyhai növény, amiről azt hiszed ismered

A konyhába a család minden tagja sok időt tölt, de sohasem pihenés céljából. Így azt hihetnénk, hogy a konyhában csak akadályoznak a növények. Denem igaz! Hiszen ezek a zöldek hozzá tesznek az ételhez, az ízekhez, ezért tartsuk őket életben.

Bővebben

A négy legfinomabb horvát halleves

2017. július 16.   0 hozzászólás
A négy legfinomabb horvát halleves

Egy vérbeli tengerparti nyaralás soha nem lehet az igazi egy-egy jó halvacsora nélkül. Mi is imádunk ülni az Adria partján egy jó kis teraszon, és egész estét lakomát csapni a finomabbnál finomabb, illatos tengeri halakkal, herkentyűkkel megrakott tálakból.

Bővebben

Ezért igyuk krumpli levét!

2017. július 15.   1 hozzászólás
Ezért igyuk krumpli levét!

Egyesek szerint az első világháború idején egy csapat éhező, legyengült katona úgy menekült meg, hogy egy elhagyatott pincében nyers krumplit találtak és azzal csillapították éhségüket. 

Bővebben

Grillezd körbe Európát!

2017. június 06.   0 hozzászólás
Grillezd körbe Európát!

12 ízletes fogás a kontinens körül!

Itt a nyár, kezdődik a nagybetűs grillszezon! Egyre többen mennek ki a kertbe, parkokba, tópartokra és akár az erkélyekre is, hogy a kellemes délutáni, esti órákban élvezetes módon, kreativitást és erőfeszítést nem sajnálva finomabbnál finomabb grillfogásokat süssenek.

Bővebben

Gasztrokocsma a Balaton-felvidéken - Neked Főztem, Zánka

2016. október 20.   0 hozzászólás
Gasztrokocsma a Balaton-felvidéken - Neked Főztem, Zánka

Szerző: Kovács Attila

A Balatonon jobbnál jobb éttermeket találunk - különösen igaz ez az északi partra, a csodálatos Balaton-felvidékre. Nem csak túrázni, bringázni, hanem finom ételekkel vagy borokkal kapcsolatos élmények szerzésével kapcsolatban is érdemes elhagyni a vízpartot és a végigkalandozni a Felvidéket.

Bővebben

Világszép

Csodás tájak, helyszínek, úti tippek, meghökkentő szokások, gasztronómiai furcsaságok. Elfeledett események, történelmi furcsaságok, hírességek eltitkolt históriája. Kitekintő a világra saját tapasztalat alapján. Hibák, amiket neked már nem kell elkövetned!

Világszép - Youtube VilágszépPlanet Travel

Gmedia   Gmedia