7 ok, amiért imádni fogod Caprit!

2019. január 03.   1 hozzászólás

Capri egy ki nem hagyható piciny sziget a Nápolyi–öbölben.Tudjuk, hogy szép, de miért divatos?


IRATKOZZ FEL a Világszép.hu YouTube csatornájára: ITT

 

Sorrento városából fél órás hajóúttal könnyen elérhető, de csak gyalogos turisták számára.

Az ókorban Capri Augustus és Tiberius császár kedvenc szigete volt, számos ókori emlék, például a Villa Jovis – Jupiter villája is bizonyítja ezt.

 

 

Maga Capri egy tényleg aprócska sziget, ahol a helyhiány kézzel fogható. A szűk utcákon az átlagos autóméret felét is alig elérő apró autók közlekednek, különleges hangulatot adva a helyhez.

Érdekesség, hogy Caprin ivóvízforrás nincs és szinte minden szállíttatni kell a szigetre. Mindezek miatt nagyon drága hely és csak kevesek engedhetik meg, hogy itt ingatlanjuk legyen. Épp ezért minden tehetős ember és valamirevaló divattervező fontosnak tartja, hogy legyen itt háza, villája.

 

 

Csodás kertet tarkítják a szigetet:

 

 

A sziget két településből áll: Capriból és Anacapriból. A maga 9 négyzetkilométerére 14.000 ember koncentrálódik.

Legszebb látnivalói közé tartozik a Kék-barlang (Grotta Azurra), ahova helyi profi „csónakosok” viszik be a turistát, nem kis veszély árán, mert aki nem fekszik le teljesen a csónak aljára, az könnyen balesetet szenvedhet, hiszen olyan szűk résen kell bejutni a csodás és valóban sejtelmesen kék barlangba.

 

 

A másik híres-neves látnivaló a Faraglioni-sziklák hármasa: Terra- Föld, Mezzo- Közép, Fuori - Kívül.

Érdemes kipróbálni a sziget legmagasabb pontjára, a Monte Solaro-ra vivő libegőt is, hiszen a látvány szemet gyönyörködtető. Az út maga pedig nagyon csendes, csak a madárcsicsergés hangja gazdagítja az idilli képet.

 

 

A panoráma tökéletes:

 

Dél-Olaszország csodás látnivalói közé tartozik Capri mellett, a Vezúv, Pompeii, Sorrento, Amalfi, Positano, Nápoly és Ischia szigete is. Keresd YT csatornánkon a róluk készült videókat: ITTKapcsolódó blog bejegyzések:


Hozzászólások (1)Vendég
2 762 napja
Gyönyörűség! Nem véletlen,hogy a világ " krém " -jének kedvenc tartozkodási helye.

Világszép

Csodás tájak, helyszínek, úti tippek, meghökkentő szokások, gasztronómiai különlegességek. Elfeledett események, történelmi furcsaságok, hírességek eltitkolt históriája. Kitekintő a világra saját tapasztalat alapján. Hibák, amiket neked már nem kell elkövetned!

Világszép - Youtube

Planet Travel
 

Női Friss