Az a bizonyos klasszikus HÁZI TYÚKHÚSLEVES!

2017. június 10.   0 hozzászólás

Ez most nincs újraértelmezve, átértékelve! Ez bizony az a tyúkhúsleves, amit nagymamáink is készítettek. Próbáld ki te is, ISTENI 😊🍲


Házi gazdaságban nevelkedett, kapirgáló tyúkot készítettem el levesnek, melynek a megtisztításában is részt vehettem.

A feldarabolás után fazékba tettem a tyúkot és öntöttem rá annyi hideg vizet, hogy ellepje. Majd miután felfőtt, a habját szűrőkanállal leszedtem. (Az egyik ismerősöm azt vallja, hogy nem kell a habot leszedni, annak a levesben van a helye, anélkül is le fog tisztulni.) 

Világszép.hu YouTube csatornája: FELIRATKOZÁS

Gránátalma KIHÍVÁS - 3 tuti módszer:

Közben megtisztítottam a zöldségeket és a hab leszedése után beleraktam az edénybe. (Sárgarépa, petrezselyem, zellergumó, karalábé, egy fej hagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, pici babérlevél, szemes bors, köménymag, petrezselyem és zellerlevél, 1-1 zöldpaprika és paradicsom, valamint só.) Addig főztem, amíg a hús meg nem puhult. 

Miután minden megfőtt benne, leszűrtem a levet és egy levesestálba raktam. A főtt húst külön tálaltam, melyhez tormát fogyasztunk. A levestésztát külön szoktam kifőzni egy kis delikátos lében és nem a leves lében. Ez esetben laskatésztával fogyasztottuk el. A tésztát nem szoktam a húslébe tenni, hanem külön tálalom és mindenki annyit tesz a tányérjába, amennyit szeretne. Jó étvégyat!



Kapcsolódó blog bejegyzések:


Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Világszép

Csodás tájak, helyszínek, úti tippek, meghökkentő szokások, gasztronómiai furcsaságok. Elfeledett események, történelmi furcsaságok, hírességek eltitkolt históriája. Kitekintő a világra saját tapasztalat alapján. Hibák, amiket neked már nem kell elkövetned!

Világszép - Youtube Világszép



Planet Travel
 

Gmedia   Gmedia