Ezt a várat még senki sem vette be!

2018. június 30.   0 hozzászólás

Salzburg vára nem könnyen adja meg magát. A 120 méterre kell felküzdenünk magunkat a sziklán magasodó komplexum megtekintéséhez, viszont ha ez sikerült, akkor csodás élményben lesz részünk. 


A Mozart városában emelt erődítmény kihagyhatatlan program, hiszen ez Európa legnagyobb épségben megmaradt vára.

 

Az 1077-től épített vár meredek sziklára épült, ahová siklóvasúttal érkezhetnek a kényelmes turisták, mely a Festungsgassétől indul. A vállalkozóbb kedvűek egy negyedórás sétával juthatnak a fellegvárba.

 

 

A Festung Hohensalzburg csodás panorámája mellett érdekes vármúzeumot, kínzókamrát, középkori hercegi szobákat rejt.

Látogatási idő egész évre kiterjed és nyaranta megelevenedik a vár és környéke, hiszen művészek lepik el Salzburgot a világ minden részéről a Sommerakademie programjai miatt.

 

A várból pazar panoráma nyílik  a környékre és láthatunk az alattunk elterülő nagy park közepén egy kis házikót, amelynek szerencsés lakója egyedüli parklakóként élheti mindennapjait a gondnoki teendői végzése közben.

A Világszép.hu videói YouTube csatornánkon: FELIRATKOZÁS

 

Hosszú, 900 évre visszanyúló történelme alatt senkinek sem sikerült elfoglalnia a várat. Ami nemcsak erődítményként védelmi funkciókat látott el, hanem egyben börtön is volt.

Leghíresebb rabja volt Wolf Dietrich hercegérsek, akit saját unokaöccse Markus Sitticus tartott itt haláláig fogva. Aki a híres HellbrunnI kastély tulajdonosaként pazar vízi világot teremtett saját és vendégei szórakoztatására, már a 1600-as években.

 

 

 Kapcsolódó blog bejegyzések:


Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Világszép

Csodás tájak, helyszínek, úti tippek, meghökkentő szokások, gasztronómiai különlegességek. Elfeledett események, történelmi furcsaságok, hírességek eltitkolt históriája. Kitekintő a világra saját tapasztalat alapján. Hibák, amiket neked már nem kell elkövetned!

Világszép - Youtube

Planet Travel
 

Női Friss