Kóstold meg! Ilyen a darázsfészek az asztalon

2017. november 05.   0 hozzászólás

Isteni finom kelt tésztás főfogás, ami desszertnek sem utolsó. Vegyük szemügyre és kóstoljuk meg a most kivételesen veszélytelen darázsfészket.


A darázsfészek elkészítése:

Dagasztó tálba készítünk lisztet, teszünk bele sót, 2-3 egész tojást, vaníliacukrot, bő két evőkanál margarint, langyos cukros tejben felfutatott 2 dkg élesztőt.

 

·      Ezt a masszát jól összedolgozzuk mindaddig, míg a tészta hólyagos nem lesz. 

·      Aztán a tetejét meghintjük liszttel és lefedjük a dagasztó tál tetejével, plédbe göngyöljük, és hagyjuk a melegben megdagadni.

·      Ha a tészta megkelt, lisztezett gyúródeszkára kiöntjük, és nyújtófával óvatosan kinyújtjuk, téglalap alakúra.

·      Közben 2-3 evőkanál margarint, vagy vajat habosra keverünk cukorral, vaníliacukorral és rásimítjuk a tésztára.

·      Erre bőven darált dió, cukor és vaníliacukor keverékét szórunk.

·      Majd, mint a csigát feltekerjük, kapunk egy hosszú tekercset.

·      Ezt másfél két ujjnyi szeletekre felvágjuk, és tepsibe rakjuk.

·      A tetejét felvert tojással bekenjük.

·      Mikor félig megsült, langyos cukros tejjel belocsoljuk, és tovább sütjük, míg meg nem pirult a teteje.

 

A finom ételek kóstolása mellett utazni is szeretsz? Akkor nézz be a Világszép.hu YouTube csatornára, mert érdekes videókkal készültünk neked:

Íme a kész finomság 😊 Jó étvágyat!

 




Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Világszép

Csodás tájak, helyszínek, úti tippek, meghökkentő szokások, gasztronómiai különlegességek. Elfeledett események, történelmi furcsaságok, hírességek eltitkolt históriája. Kitekintő a világra saját tapasztalat alapján. Hibák, amiket neked már nem kell elkövetned!

Világszép - Youtube

Planet Travel
 

Női Friss