Limoncello, az olaszok innivaló édessége

2017. november 03.   1 hozzászólás

Ami a görögöknek az ouzo,  a spanyoloknak a sangria, a lengyeleknek a zubrowka, az az olaszoknak a limoncello.


A limoncello a jellegzetes olasz likőr, amit egy különlegesen nagy citromféléből, a sorrentói citromból, pontosabban annak héjából készítenek.

 

 

A kész italhoz még két összetevő szükséges: a cukor és a víz. Az így kapott ital közel 20 %-os alkoholtartalommal rendelkezik.

 

 

A limoncello lényege, hogy hűtve és általában étkezés után kell fogyasztani. Édes ízű és sohasem savanyú, mert citrom nincs a likőrben, csak a héja a gyümölcsnek.

Gyere, nézz be csatornánkra, Olaszországról is mesélünk! Világszép.hu YouTube

 

 

Aki Dél-Olaszországban jár az szinte biztos, hogy találkozik a limoncelloval, hisz a Nápolyi-öböl Sorrentóval az élen, az Amalfi partvidék, Capri, Ischia jellegzetes vendégváró itala, amire a helyiek nagyon büszkék.

 

 

A klasszikus limoncello mellett sokféle ízesítésben létezik, mi a sárgadinnyés verziót kóstoltuk és jelentem, aki édesszájú, annak nagyon finom.

 Kapcsolódó blog bejegyzések:


Hozzászólások (1)Vendég
2 676 napja
Magamnak

Világszép

Csodás tájak, helyszínek, úti tippek, meghökkentő szokások, gasztronómiai különlegességek. Elfeledett események, történelmi furcsaságok, hírességek eltitkolt históriája. Kitekintő a világra saját tapasztalat alapján. Hibák, amiket neked már nem kell elkövetned!

Világszép - Youtube

Planet Travel
 

Női Friss