Narancsvidék a konyhában! Sült csirkecomb extrákkal

2017. november 21.   0 hozzászólás

Itt a szuper alkalom, hogy valami újat próbáljunk ki! Könnyen előfordulhat, hogy az eddig ismert sült csirkés recepteket már nagyon unjuk. 🙃


S Ü L T   C S I R K E C O M B   L I L A H A G Y M Á V A L   É S   N A R A N C C S A L

Hozzávalók:

  • csirkecombok
  • 2-3 fej lilahagyma
  • ízlés szerint fokhagyma
  • 2-3 narancs
  • 2-3 dl narancslé
  • 1 evőkanál méz,
  • 1 teáskanál só
  • őrölt bors
  • apróra vágott petrezselyemzöld

 

 

Elkészítése:

A hagymát meghámozzuk és vékonyra vágjuk, a narancsot is héjastól szeleteljük.

A mézet a narancslével felmelegítjük, amíg a méz el nem olvad, beletesszük a sót, borsot, összezúzott fokhagymát.

A megtisztított csirkecombokat megkenjük a mézes páccal, tepsibe vagy tűzálló tálba tesszük.

 

 

Rárakjuk a narancsot és a hagymát, majd betesszük a sütőbe sülni.
Időnként a húsokat megforgatjuk, és a sült szaftjával meglocsoljuk.

Tálalás előtt megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel.

Batátával, krumplipürével vagy rizzsel tálaljuk.

 

TIPP! Az összetevőket egy tálba halmoztam és egy éjszakára betettem a hűtőbe, másnap raktam csak a sütőbe ezt a finom mixet. Így jobban összeértek az ízek!

Nézz be a Világszép.hu YouTube csatornájára!

 




Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Világszép

Csodás tájak, helyszínek, úti tippek, meghökkentő szokások, gasztronómiai furcsaságok. Elfeledett események, történelmi furcsaságok, hírességek eltitkolt históriája. Kitekintő a világra saját tapasztalat alapján. Hibák, amiket neked már nem kell elkövetned!

Világszép - Youtube Világszép



Planet Travel
 

Gmedia   Gmedia