Nincs lagzi ilyen barack nélkül
Ez a finomság nem tartozik a legegyszerűbb édességek közé, de a tiszántúli lagzi fontos kelléke, ami nem maradhat ki a jeles esemény menüjéből. Ez lesz a te sütid, ha kreatív vagy!
Az anyukák kedvenc barackja:
Hozzávalók:
30 dkg cukor
20 dkg zsír
2 tojássárgája
1 kávéskanál szódabikarbóna
2 dl tej
2 evőkanál liszt
1 őszibarack eszencia.
Ezt robotgéppel kikeverem, majd 70 dkg lisztet adok hozzá. Ezt kézzel összedolgozom, majd ½ órát pihenni hagyjuk (betesszük a hűtőbe). Ebből kicsi gombócokat formálunk. Majd 160-180 fokon aranybarnára sütjük. Óvatosan, folyamatosan figyelve, mert hamar megsül.
A Világszép.hu tippje: egy adagból kb. 100 fél, vagyis kb. 50 db egész őszibarack lesz. Így, ha többet szeretnénk készíteni növeljük arányosan a hozzávalók mennyiségét.
Csatornánkra ITT tudsz FELIRATKOZNI
Hozzávalók a töltelékhez:
A kivájt közepet összemorzsoljuk,
10 dkg vajat,
10 dkg cukrot,
2 dkg kakaót (ebből mi többet szoktunk tenni),
2 dl tejet,
1 dl rumot összekeverünk.
Ezt összedolgozzuk, a kivájt közepeket megtöltjük vele, pároztatjuk, majd vérnarancs eszenciával kis "orcát"rajzolunk neki, majd porcukrozzuk. Jó étvágyat!
Kreatív munkatárs: Gombás Viktória