Nincs lagzi ilyen barack nélkül

2018. július 06.   2 hozzászólás

Ez a finomság nem tartozik a legegyszerűbb édességek közé, de a tiszántúli lagzi fontos kelléke, ami nem maradhat ki a jeles esemény menüjéből. Ez lesz a te sütid, ha kreatív vagy!


Az anyukák kedvenc barackja:

Hozzávalók:

30 dkg cukor

20 dkg zsír

2 tojássárgája

1 kávéskanál szódabikarbóna

2 dl tej

2 evőkanál liszt

1 őszibarack eszencia.

Ezt robotgéppel kikeverem, majd 70 dkg lisztet adok hozzá. Ezt kézzel összedolgozom, majd ½ órát pihenni hagyjuk (betesszük a hűtőbe). Ebből kicsi gombócokat formálunk. Majd 160-180 fokon aranybarnára sütjük. Óvatosan, folyamatosan figyelve, mert hamar megsül.

 

 

A Világszép.hu tippje: egy adagból kb. 100 fél, vagyis kb. 50 db egész őszibarack lesz. Így, ha többet szeretnénk készíteni növeljük arányosan a hozzávalók mennyiségét.

Csatornánkra ITT tudsz FELIRATKOZNI

 

Hozzávalók a töltelékhez:

A kivájt közepet összemorzsoljuk,

10 dkg vajat,

10 dkg cukrot,

 2 dkg kakaót (ebből mi többet szoktunk tenni),

2 dl tejet,

1 dl rumot összekeverünk.

Ezt összedolgozzuk, a kivájt közepeket megtöltjük vele, pároztatjuk, majd vérnarancs eszenciával kis "orcát"rajzolunk neki, majd porcukrozzuk. Jó étvágyat!

Kreatív munkatárs: Gombás Viktória

 

 

 Kapcsolódó blog bejegyzések:


Hozzászólások (2)Világszép.hu
2 713 napja
Igen meg kell sütni -a cikk elején van szó róla - 160-180 fokos sütőben, míg aranybarna nem lesz. De javasolt folyamatosan figyelni, mert gyorsan megsül. Biztos finom lesz! :-)
Vendég
3 329 napja
Mintha meg is kellene sütni, legalábbis a képek szerint, de a leírásban nem szerepel. Pedig engem érdekelne, hogy milyen hőfokon és hány percig sütöttétek. :)

Világszép

Csodás tájak, helyszínek, úti tippek, meghökkentő szokások, gasztronómiai különlegességek. Elfeledett események, történelmi furcsaságok, hírességek eltitkolt históriája. Kitekintő a világra saját tapasztalat alapján. Hibák, amiket neked már nem kell elkövetned!

Világszép - Youtube

Planet Travel
 

Női Friss