Ezért te is csúsznál Fátimáig?

2018. augusztus 02.   0 hozzászólás

Meghökkentő látványt nyújt a sok térden csúszó zarándok a portugál Fátima városában. De miért teszik mindezt magukkal sokszor erőn felül?


A legenda szerint, melyet a római katolikus egyház tényként kezel, 1917. május 13-án három pásztorgyermek - Jácinto Marto, Lúcia de Jesus és Francisco Marto - a falu közelében lévő olajfaligetben jelenést látott és ekkor megnyilvánult számukra Szűz Mária, aki három jóslatot tett közzé.

 

 

A jóslatok elég tágan értelmezhetők és nagyon leegyszerűsítve így hangzanak:

1. Nemsokára véget ér az I. világháború.

2. Hamarosan újabb világégés várható (lásd 2. világháború).

3. A pápa ellen egyszer merényletet fognak elkövetni és lesznek még háborúk a Föld történetében...

Jácinto és Francisco hamarosan spanyolnáthában meghalt, de Lúcia karmelita apácaként hosszú életet tudhat magáénak, hiszen 2005-ben hunyt el. II. János Pál pápával többször is találkozott a jelenések helyszínén, hiszen ő volt az a pápa, aki ellen merényletet kíséreltek meg és a korábbi jóslat beigazolódni látszott... Szentté avatásuk folyamatban van.

 

 

A hely, ahol a csodásnak ítélt események bekövetkeztek, ma nagyszabású zarándokhellyé vált, ahová több százezer ember látogat el évente. Mára már nyoma sincs a korábbi békés olajfaligetnek, helyén óriási tér és impozáns székesegyház áll. 

 

 

A zarándokok az olajfa utolsó darabját is hazavitték otthonaikba, de az egyház gyakorlatias módon egy emléképületet állított a helyére, ahová a zarándokok megérkezhetnek.

Nápoly és Capri, a kalandok földje - Dél-Olaszország 2.
Világszép.hu - IRATKOZZ FEL a friss videókért: ITT

 

De hogyan érkeznek a zarándokok?

A zarándokok több száz méter hosszú márványúton járulhatnak a tett színhelyére, ahol most már a Jelenések kápolnája áll. De ezt az utat térdelve kell megtenniük! Ez látszik a videóban is. Úgy hiszik, hogy így imájuk eljut Szűz Máriához.

Ottjártunkkor szerencsénk volt, mert épp mise zajlott, a tér roskadásig telve volt hívőkkel és a térden csúszó zarándokok látványa meghökkentő és szürreális volt.

 

​​​

 

 

Ez roppant nehéz feladat, tekintve, hogy az emberi térd nem erre lett kitalálva. Láttunk sírva, önkívületben, jajgatva, el-elájulva csúszó hívőket is. A profibb zarándokok már eleve a térdükre kötözött, házilag késztett, párnára emlékeztető „térdvédőkkel” érkeznek, így csökkentve a kellemetlenségeket.

Csak remélni tudjuk, hogy megérte számukra ez az áldozat.

 

 

Tudta, hogy: Portugália közel akkor a területen fekszik, mint Magyarország és 1910-ig királyság volt az államformája?

 

 

Tudta, hogy a portugálok a franciák rokonainak tartják magukat? Az ország neve is Port-u-gal jelentése is erre utal: a gallok kikötőhelye.

 Kapcsolódó blog bejegyzések:


Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Világszép

Csodás tájak, helyszínek, úti tippek, meghökkentő szokások, gasztronómiai különlegességek. Elfeledett események, történelmi furcsaságok, hírességek eltitkolt históriája. Kitekintő a világra saját tapasztalat alapján. Hibák, amiket neked már nem kell elkövetned!

Világszép - Youtube

Planet Travel
 

Női Friss