Az ausztrál büszkeség citromillatban

2017. május 11.   1 hozzászólás

Franciaország déli részén tett barangolásunk során felfigyeltünk egy számunkra még ismeretlen növényre, melynek virága meglepően csalogató volt.  Mint kiderült nemcsak egy újabb szépségről van szó, hanem különös gyógyhatás birtokosával állunk szemben.


A csodás virága miatt már messziről hívogató kefevirág a kenguruk földjén őshonos. Ez az örökzöld cserje száraz és meleg klíma rajongó.

A kefevirág - callistemon citrinus splendens - elnevezés onnan ered, hogy a virág alakja leginkább egy üvegmosó kefére emlékeztet.

Világszép.hu tippje: ha a kefevirág kedvében szeretnénk járni, akkor válaszunk számára tápanyag dús tőzeges földet és maradjunk a mérsékelt öntözésnél.

Világszép.hu YouTube - Iratkozz fel!

A szépségén túl is érdekessé teszi számunkra az, hogy a gyógyászatban is felhasználják, mint alapanyagot. A kefevirágban van a malária elleni homeopátiás szer egyik hatóanyaga. Ez a készítmény azonban önmagában nem elég a váltólázként is emlegetett veszedelem elleni küzdelemhez.

Itthon is gond nélkül tartható dézsás növényként, ha megteremtjük számrára a meleg és napos közeget. Ősszel az első hűvösebb napok érkeztével vigyük védett helyre. Teleltetése pedig a többi mediterrán növényhez hasonlóan történhet.

Szinte bizonyos, hogy hamarosan igen népszerűvé válik hazánkban is, mert igézően különleges alakja nagy vonzerőt jelent a hobbikertészek számára.

 Kapcsolódó blog bejegyzések:


Hozzászólások (1)Vendég
654 napja
Mikèppen lehet szaporítani?

Világszép

Csodás tájak, helyszínek, úti tippek, meghökkentő szokások, gasztronómiai furcsaságok. Elfeledett események, történelmi furcsaságok, hírességek eltitkolt históriája. Kitekintő a világra saját tapasztalat alapján. Hibák, amiket neked már nem kell elkövetned!

Világszép - Youtube VilágszépPlanet Travel
 

Gmedia   Gmedia