A tavasz bucikba töltve

2017. április 11.   0 hozzászólás

Garantáltan finom fogás és meglehetősen nehéz ellenállni ennek a gusztusos töltött bucinak. Engedjünk hát a kísértésnek!


Hozzávalók:

Tésztához
80 dkg liszt

5 dkg élesztő

1 evőkanál cukor

5 dl tej

1 csapott evőkanál só

2 dl étolaj

NEM kell bele tojás!

Iratkozz fel csatornánkra: Világszép.hu YouTube

Töltelékhez:

Sonka kockára vágva (30 dkg),

2 db lilahagyma,

2 db kukorica konzerv,

sajt reszelt (25-30 dkg),

2 db fokhagymagerezd,

1 db nagy tejföl,

bacon kockára vágva

Tetejére:

2 evőkanál tejföl, 1 tojássárgája, szezámmag (lehet lenmag és társai is)

Elkészítés:

1 dl langyos tejben (tegyünk bele 1 csipet cukrot) felfuttatjuk az élesztőt, majd egy tálban összekeverjük a tészta hozzávalóival, a maradék langyos tejjel bedagasszuk.

Konyharuhával letakarva meleg helyen a duplájára kelesztjük (40 perc -1 óra).
Megfelezzük a tésztát, vékonyra kinyújtjuk, megkenjük zúzott fokhagyma és tejföl keverékével, majd ráhalmozzuk a sonkát, bacont, hagymát, kukoricát, sajtot és feltekerjük, éles késsel háromszögekre vágjuk.

Megkenjük a tetejét tejföl és tojássárgája keverékével, majd háromszögeket vágunk belőle (én itt most fordítottam, előbb vágtam fel, és utána kentem meg ez így is-úgy is működik). A tetejére szezámmagot szórunk és 180 fokon 15-20 percig sütjük.

Jó étvágyat!

Kreatív munkatárs: Gombás Viktória



Kapcsolódó blog bejegyzések:


Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Világszép

Csodás tájak, helyszínek, úti tippek, meghökkentő szokások, gasztronómiai furcsaságok. Elfeledett események, történelmi furcsaságok, hírességek eltitkolt históriája. Kitekintő a világra saját tapasztalat alapján. Hibák, amiket neked már nem kell elkövetned!

Világszép - Youtube Világszép



Planet Travel
 

Gmedia   Gmedia