Ahol II. Erzsébet királynő feltöltődik

2018. május 29.   1 hozzászólás

Az ezer éven át épített kastély ma is csodálatra méltó és a több, mint 65 éve uralkodó II. Erzsébet, ha csak teheti, a windsori kastélyban tartózkodik, amely a legnagyobb ma is lakott kastély a világon. Most azonban megismerhetjük más oldaláról is. A cikkből kiderül a királynő néhány titkos jele!

 


 

 

Érzelmi kötelék is köti Windsorhoz, hisz szinte teljes gyermekkorát itt töltötte testvérével, Margit hercegnővel. Az impozáns épületegyüttes 45.000 négyzetméteren fekszik Berkshire megyében.

Ott jártunkkor II. Erzsébet Windsorban tartózkodott, s előző nap egy szerencsés csoport tagjai lencsevégre is kapták azt a pillanatot, amikor kutyáival játszott a királynő. Nekünk sajnos nem sikerült, pedig ez az egyetlen hely, ahonnan turistáknak esélye lehet élőben is látni korunk egyik legnépszerűbb királyi sarjait.

Ez az:

 

A kastélyegyüttes közepén helyezkedik el a körtorony, amelynek tövében csodálatos kis park található. Hangulatos pihenőhely, amely gondolom, hogy a látogatók távozása után a királyi család rendelkezésére áll.

 

A Vezúv pusztította csodavilág: Popeii és Herculaneum

Iratkozz fel a friss videókért: ITT

 

A Szent György-kápolna a kastély szomszédságában található és nincs elzárva a látogatóktól, hisz ottjártunkkor is érkeztek Windsor város lakói az anglikán misére. Itt található a híres-hírhedt uralkodó, VIII. Henrik és harmadik feleségének Jane Seymournak a sírja.  II. Erzsébet minden közeli hozzátartozója - többek között édesapja V. György, édesanyja, testvére - is itt le eltemetve.

 

 

Ez az épület ad otthont II. Erzsébet bennfentes windsori személyzetének. Itt lakik például a főszakács és a komornyik is. A legközelebbi alkalmazottak évi 100.000 font körüli fizetést kapnak és szigorú titoktartási kötelezettség terheli őket.

 

 

Windsor városa Londontól 34 km-re a Temze bal partján helyezkedik el, az elit középiskolájáról híres Eton-nal pontosan szemben, 12.500 fő lakja. A szép kisváros, tele van virágokkal, aranyos üzletekkel és remek kávézókkal. Jellemző, hogy nem önti el a várost a sok királyi családra elékeztető roppant nélkülözhetetlen ajándéktárgy, hiszen a lakók próbálják az egyensúlyt megőrizni.

 

 

Tudtad, hogy: mi a különbség az anglikán mise és a katolikus misézés között? Leegyszerűsítve a teológus tudósok az mondják, hogy az anglikán egyház a formai dolgok tekintetében megőrizte a középkort, míg a katolikus liturgia változtatásra került a tridenti zsinat alkalmával.

 

 

Tudtad, hogy mi II. Erzsébet titkos jele, ha meg akar valakitől szabadulni?

A táskáját egyik kezéből a másikba teszi, ilyenkor az őt figyelők azonnal odalépnek és a megunt társalgót továbbterelik egy másik beszélgetőpartnerhez.

De nagy a baj, ha Erzsébet leteszi a táskáját a földre, ez esetben a királynőt  a testőrök azonnal elviszik a helyszínről, udvariasság ide vagy oda.

 

 

A kisváros is csodálatos hangulatot áraszt:Kapcsolódó blog bejegyzések:


Hozzászólások (1)Vendég
2 692 napja
Gyönyörű a kastély és a Város is gondozott szeretnék elmenni és ott sétálni.

Világszép

Csodás tájak, helyszínek, úti tippek, meghökkentő szokások, gasztronómiai különlegességek. Elfeledett események, történelmi furcsaságok, hírességek eltitkolt históriája. Kitekintő a világra saját tapasztalat alapján. Hibák, amiket neked már nem kell elkövetned!

Világszép - Youtube

Planet Travel
 

Női Friss