Ezért nagy szám a luccai szivar!

2018. november 12.   1 hozzászólás

A luccai szivargyár azoknak is érdekes, akik egyáltalán nem szivaroznak. Nézzétek, hogyan készülnek ezek a pöfögő rudak!

 


IRATKOZZ FEL, ha tetszett a videó: Világszép.hu YouTube csatorna

 

Ha kézi szivarkészítésről van szó, elsőként mindenkinek a híres-neves kubai szivar jut eszébe. Pedig nem kell messzire mennünk, mert ez a hagyomány Európában is komoly múlttal rendelkezik.

 

 

Toszkánában járva feltétlen ismerkedjünk meg a Lucca közelében lévő szivargyárral és a benne működő szivarmanufaktúrával.

Itt dolgozni megtiszteltetésnek számít, csak a legjobbak kerülhettek a kézzel sodort szivargyártás közelébe.

 

 

Mielőtt munkába állnának, másfél éves komoly képzésben kell részt venniük. Komoly karriernek számít, ha valakit a kézi szivarkészítő manufaktúrába helyeznek el.

 

 

A luccai szivar manufaktúrában dolgozóknak napi 500 db szivart kell elkészíteni, ami komoly koncentrációt igényel a dolgozóktól.

Egész pontosan a nőktől, mert itt csak hölgyek dolgoznak.

Itt a szivarkészítés "női munkának" lett kikiáltva, pedig higgyék el, nézni is fárasztó volt a monoton munkafolyamatot, pláne, hogy ilyen elképesztő mennyiséget kell előállítaniuk.

 

 

A szivar látható része a külső fedéllemez, ennek hibátlan, sérülésektől mentes levélnek kell lennie, ha a levél ezeknek a kritériumoknak nem felel meg, akkor a szivar belsejét kitevő töltelékanyag lesz belőle.

Nagyon szigorú minőségellenőrzésen mennek keresztül a kész szivarok. Mindenkinek saját, névvel ellátott fa tálcái vannak, amire a szivarokat helyezik és a műszak végén ellenőrzik a termékeket.

Sok esetben készül selejt, de ez mégsem vész kárba, mert újra felhasználják későbbi gyártási folyamatban.

 

 

A munkakörülmények jók, igyekeznek a termet otthonossá, barátságossá tenni. Ennek ellenére elég nagy a zaj, amit az olasz hölgyek folyamatos csacsogása csak tovább erősít. :-)

Nagyon erős, koncentrált dohányillat van, s kérdésemre a dolgozók egyöntetűen azt válaszolták, hogy közülük senki sem dohányzik vagy szivarozik, hiszen épp elég nap, mint nap ebben az illatban létezni.

A gumikesztyű a káros anyagoktól védi őket, melyet a biztonság kedvéért nagyon gyakran cserélnek.

 

 

Tudta, hogy a szivarozás és a pipázás semmivel sem veszélytelenebb, mint a cigarettázás?

Sőt! Mérések szerint egyetlen nagyobb szivarban egy doboz cigarettányi dohány tartalom van. Ez az oka, hogy heti egy szál szivar is függőséget okozhat. 

 Kapcsolódó blog bejegyzések:


Hozzászólások (1)Vendég
2 631 napja
Nagyon nehéz munka, azért,hogy flancoljanak a gazdagok.

Világszép

Csodás tájak, helyszínek, úti tippek, meghökkentő szokások, gasztronómiai különlegességek. Elfeledett események, történelmi furcsaságok, hírességek eltitkolt históriája. Kitekintő a világra saját tapasztalat alapján. Hibák, amiket neked már nem kell elkövetned!

Világszép - Youtube

Planet Travel
 

Női Friss