Így öltözz uralkodónak Óbidosban!

2017. december 04.   2 hozzászólás

Aki igazi sértetlen várat, várfalat és festői utcákat akar látni, az Óbidosba menjen! Képes beszámolónk következik.


Portugália szívében, szinte pontosan a közepén helyezkedik el Óbidos városa, mely a portugál nyelvnek megfelelően szigorúan s-sel ejtendő, bármennyire is az -esz hangra  áll a nyelvünk.

A városnak mozgalmas történelme volt, mert a kb. i.e. 700-ban alapított kelta várost elfoglalták a rómaiak, irányították a vizigótok, majd 713-ban a mórok vették birtokba a várost. Ők kezdték el építeni, a ma is szép állapotban lévő várat és városfalat.

Majd a 12. században a portugálok  a rekonkviszta - visszafoglalás (reconquista) néven definiált eseménnyel mentesítették az országot, így Óbidost is a muszlim megszállás alól.

Kellemes pár órás elfoglaltság a kisvárosban bolyongás, melyet a szinte teljesen épen maradt városfal és vár tesz különlegessé. A helyiek igen kreatívan állnak a turistákhoz, hiszen az, aki hajlandó korhű ruhákba öltözni a városlátogatás során, az ingyenesen léphet be például a várba. Így az odaérkezők azonnal egy időutazásszerű élménybe csöppenhetnek, mert sokan régi korok ruháit felöltve nézelődnek a csodaszép utcákon.

Tudta, hogy a Portugália név honnan ered és mit jelent?  A válasz igen meglepő! Jelentése ugyanis: a gallok kikötőhelye (port u gall). Több esetben is kihangsúlyozták portugál vendéglátóink, hogy ők a franciákkal rokon nép, és mindig szükségesnek tartották kiemelni a spanyoloktól való különbözőségüket is. 

Nézz be a Világszép.hu YouTube csatornájára az érdekes videókért! ITTKapcsolódó blog bejegyzések:


Hozzászólások (2)Világszép.hu
257 napja
Valóban Óbidos is hasonlóan patinás város, mint Eger :)
Vendég
258 napja
Szép érintetlen régi épületek, sokat szoktunk járni Egerbe!

Világszép

Csodás tájak, helyszínek, úti tippek, meghökkentő szokások, gasztronómiai furcsaságok. Elfeledett események, történelmi furcsaságok, hírességek eltitkolt históriája. Kitekintő a világra saját tapasztalat alapján. Hibák, amiket neked már nem kell elkövetned!

Világszép - YoutubePlanet Travel
 

Gmedia   Női Friss   Jooble