3 meglepetés, ami Eze városában ér

2018. november 08.   0 hozzászólás

Egy igazi vizuális gyöngyszemet mutatunk be. A városka neve Eze. Van kedvetek a középkorba kirándulni? S közben megtanuljuk kiejteni ezt a különleges nevet is.


Hol található Eze?

A Francia Riviérán járva feltétlen látogassunk meg egy tündéri kisvárost, ami Nizza közelében bújik meg. 

 

 

Ez nem más, mint Eze, amit Ez-nek neveznek a helyiek. A Cap Ferrat-félsziget fölé magasodó sziklaszirten elterülő település valódi kincset rejt.

Már a megközelítése is sok meglepetést rejt, hiszen a fantasztikus panorámát és térélményt nyújtó Moyenne Corniche sziklába vájt útján történik.

További döbbenetet okoz a kisváros érintetlen középkori hangulata, a pazar kert és a az erődből megtekinthető panoráma is szemet gyönyörködtető.

 

Világszép.hu tippje: a város hajdani fellegvárának helyén ma pici, de gyönyörű botanikus kert került kialakításra, aminek a megtekintése garantáltan a nap fénypontja lesz.

Innen, a kaktuszok tövéből fényképezve elénk tárul a különleges mikroklímájáról, Rotschildek kertjeiről is nevezetes Cap Ferrat-félsziget és maga az azúrkék tenger.

 

🛎Iratkozz fel csatornánkra: Világszép.hu YouTube Várunk!

 

A festői környezet természetesen megához vonzotta a művészeket is, így a botanikus kert és a fellegvár romjainak megtekintése után belevethetjük magunkat a kisváros pezsgő művészeti életébe. S azt hiszem elkerülhetetlen, hogy ne egy helyi művész által készített festménnyel távozzunk.

 

A kisváros:

 

A botanikus kert:

 

 

Az erőd romjai és az emlékmű:

 

 

A panoráma:

 

 

A művészvilág is képviselteti magát:

 

 Kapcsolódó blog bejegyzések:


Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Világszép

Csodás tájak, helyszínek, úti tippek, meghökkentő szokások, gasztronómiai különlegességek. Elfeledett események, történelmi furcsaságok, hírességek eltitkolt históriája. Kitekintő a világra saját tapasztalat alapján. Hibák, amiket neked már nem kell elkövetned!

Világszép - Youtube

Planet Travel
 

Női Friss